Ads boven in topics

Collapse

Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Agapornis ontsnapt. Nu nog 3 agapornissen, wat nu?

Collapse
X
 • Filter
 • Tijd
 • Show
Clear All
new posts

 • Agapornis ontsnapt. Nu nog 3 agapornissen, wat nu?

  Drama. Mijn raam viel uit de sponning en daardoor is 1 agapornis ontsnapt. Nog niet teruggezien. Ik heb er nu nog drie. 1 stelletje, vrij relaxed (dat zijn de vader en moeder van het andere stelletje). Het vrouwtje beschermd het mannetje wel een beetje. En eentje die haar partner kwijt is. Ze (denk ik) heeft spreidpoten en is een dagdromer. Het stelletje is voorheen heel relaxed naar haar toe. Ze doet ook weinig, zit vaak voor het raam naar buiten te kijken. Nu hoop ik dat ze met zn drieen een stelletje gaan vormen. In mn kamer staan 2 hokken, voor elk stelletje eentje. Mijn plan is om net aan te kijken maar mss hebben jullie tips.


 • #2
  hallo,

  wat vervelend voor je.
  je zou bij mooi weer het raam weer los kunnen zetten en de huidige vogels dicht bij het raam zodat ze elkaar kunnen horen/roepen en wie weet komt die weer binnen.

  pas op als de hormonen gaan opspelen kan het flink verkeerd gaan, als het dus 2 poppen en 1 man zijn.
  ik weet niet alles maar doe mijn best

  Comment


  • #3
   Het gaat op zich goed. De eerste dag was het vrouwtje van het stelletje verdedigend tegenover de alleenstaande vogel. Gelukkig niet achterna vliegen en echt pijn doen. De dagen hierna lijkt het alleenstaande vogeltje de lakens uit te delen. Ze komt overal, ook in de kooi van het stelletje. savonds gaat ze erbij zitten, op 20 cm afstand. Op een gegeven moment gaat ze (vrouwtje denk ik) weer naar haar eigen kooi. Het stelletje laat haar met rust, het mannetje is zelfs een beetje bang van haar. Dat is overigens altijd al een banger poeperd geweest.

   ik wil ze nu in 1 kooi doen maar wel met een schot ertussen. Als dat goed gaat is het dan oke om te proberen of ze met zn drieen in 1 kooi kunnen zonder schot? Ik lees hier en daar dat 3 agapornissen zo nu en dan wel goed gaat (dat zijn wel uitzonderingen). Mss ook belangrijk om te weten dat de alleenstaande vogel spreid poten heeft en het liefst onderin de kooi op de grond zit. Zou het vrouwtje van het stelletje haar mss niet als concurrentie zien?

   Comment

   Ads onder in topics

   Collapse
   Working...
   X