Ads boven in topics

Collapse

Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Agapornis leegt geen eieren meer

Collapse
X
 • Filter
 • Tijd
 • Show
Clear All
new posts

 • Agapornis leegt geen eieren meer

  Hallo,

  Onze agapornis fischeri heeft in 2016 voor het eerst en voor het laatst eieren gelegd (+/- 7 stuks) over een tijdsbestek van enkele weken. Behoorlijk nestje vol dus. Ze was destijds net 2 jaar oud (meende zelfs dat 1e ei voor haar 2e "verjaardag" gelegd was). De eitjes waren wel onbevrucht en destijds via deze forum het advies gekregen om haar lekker op die eitjes te laten zitten tot ze zelf door zou krijgen dat er niks uitkomt. En dat is gebeurd ook.


  Maar nu is ze ondertussen 4 jaar oud en vertoont ze een enkele keer paringsgedrag, zie 1 van mijn eerste topics hier over dat merkwaardige "rare" gedrag waarvan ik destijds niet wist wat het was. Echter blijft het hier bij. Ze vertoont verder ook geen nesteldrang, bouwt geen nesten (haar eerste nest was eerst een klein hoopje versnipperde AH reclame folder wat geleidelijk werd "uitgebouwd" tot een behoorlijke papieren fort wat de halve vogelkooi besloeg).

  Mijn vraag is, is dit gezond? Is er een rede dat ze geen nesteldrang vertoont en geen eieren meer legt sinds 2016? Ze is verder kern gezond, dit leiden we af van haar gedrag, levenslust, bemoeizucht in huis (ze wil met alles bemoeien), haar rondgang door het huis zowel lopend als vliegend (ze loopt/klimt onze trap op van de 1e verdieping naar de 2e verdieping ondanks dat ze kan vliegen), ze is levendig en fluit/krijst/piept bij het minste en geringste.

 • #2
  Zoals ik je verhaal lees, zit er geen mannetje bij haar ?
  Dan zal ze de drang minder snel hebben dan met partner.
  Ky Mani & Makena Sundae & Vlinder Pei & Ginger Casper & Levy Remy & Cyrah Tinka Jazz

  Ken je papegaai

  sigpic

  Comment


  • #3
   wees er ergens blij om,het is beter zo dan dat ze altijd maar broeds zou zijn en eieren blijft leggen
   hierdoor zal haar gedrag ook minder fel zijn en ze makkelijker te hanteren blijven
   sommige vogels zonder partner gaan helemaal geen broed gedrag vertonen
   geen zorgen dus als ze het verder gewoon prima doet

   Comment

   Ads onder in topics

   Collapse
   Working...
   X