Ads boven in topics

Collapse

Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Blijven schreeuwen

Collapse
X
 • Filter
 • Tijd
 • Show
Clear All
new posts

 • Blijven schreeuwen

  Vorig jaar zomer is Woezel bij ons komen aanvliegen. Na lang en tevergeefs zoeken naar haar baasje besloten we haar te houden en een goed leven te willen geven. Helaas lijkt ze hier niet blij en blijft schreeuwen.

  Alles hebben we geprobeerd, grote kooi, veel verschillende speeltjes, veel aandacht, los laten uit de kooi, lekker eten, verschillende plekjes in huis, etc, etc.
  Het leek een tijdje beter te gaan, maar nu schreeuwt ze weer uren achter elkaar en niks helpt. Vooral in de ochtend en avond.

  Volgens haar ring is ze twee jaar oud.
  Ze is ontzettend lief en kan inmiddels 'fiet fieuw' fluiten en kiekeboe zeggen. Ze zit graag op je schouder, maar blijft wel bang voor handen.

  We denken dat het een vrouwtje is, omdat ze papier strookjes knipt met haar snavel en in haar veren stopt.
  We vermoeden dat ze graag een mannetje, een maatje erbij wilt en daarom schreeuwt.

  We wonen in een kleine flat en de buren hebben last van Woezel. Aangezien wij geen ervaring hebben met agapornissen, durven we niet zomaar een 2e vogel erbij te nemen. We vinden het risico om straks misschien twee schreeuwende agapornissen te hebben erg groot.

  Kunnen jullie advies geven? Denken jullie dat ze minder zou schreeuwen als er een mannetje bij komt? Of is ze meer geschikt voor in een buiten voiliere?

 • #2
  Op zich is het voor een vogel altijd beter om een vogelmaatje te hebben. En agaatjes worden niet voor niks 'lovebirds' genoemd
  Het wil idd niet zeggen dat het schreeuwen stopt.
  Als het echt niet houdbaar is, is misschien bij iemand in een voliere een optie...
  Succes

  ik heb ook ooit een aga van straat geplukt die je de hele dag hoorde. Ondanks ik ook al andere agaatjes had.

  Dat buren erover zeuren is wel bizar, maar sommige mensen zeuren om het zeuren.
  Ky Mani & Makena Sundae & Vlinder Pei & Ginger Casper & Levy Remy & Cyrah Tinka Jazz

  Ken je papegaai

  sigpic

  Comment


  • #3
   Ik ben zelf met mijn weerbarstige grasparkiet aan de slag gegaan. En ben van alles gaan lezen over trainen en belonen.
   Zijn gedrag is 180 graden gedraaid en ik doe bijna dagelijks een of twee keer per dag trainen met hem een paar minuutjes per keer als hij het wil. Als hij op dat moment niet wil, probeer ik later nog een keer.

   Ik leer hem een rondje draaien, pootje geven, maar mij toe vliegen op commando en geef dan een beloning. Verder vliegt hij overdag los rond en heeft hij een speelboom (ik wist niet wat een java boom was), maar toen ik hem had kon ik echt zien dat hij er gelukkiger van werd. Ook heb ik zijn eten een beetje aangepast. Hij kreeg al pellets van Harrisons maar ik geef nu ook vers gehakte groente in de ochtend erbij.

   Kijk een op YouTube Birdtricks, Parrotwizard, Parrot Playhouse en Marlene Mc Cohen. Zij laten heel eenvoudig en goed te volgen zien dat allerlei soorten gedrag om te buigen is op een positieve manier. Kijk eens naar het boek 'Gek van mijn vogel' van Bonny Talsema (in het Nederlands) Dat maakte voor mij een wereld van verschil.

   Voor mij heeft het goed gewerkt, wellicht voor jou ook. Succes!

   Comment


   • #4
    Bedankt voor jullie antwoorden, hier kan ik zeker iets mee. Ik ga dan denk ik toch een mannetje erbij proberen en proberen het gedrag om te buigen. Dank jullie wel, groetjes Milou

    Comment


    • #5
     geen aandacht geven mijn aga deed altijd ploink ploink met de spijlen van de kooi geef er geen aandacht aan dus heeft ze het grotendeels afgeleerd soms nog van die buien geef wat te knabbelen zoals een wilgentak die kunnen ze lekker slopen hebben ze wat te doen

     Comment

     Ads onder in topics

     Collapse
     Working...
     X