Ads boven in topics

Collapse

Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Bijzonder koppel agapornissen uit oud-beijerland

Collapse
X
 • Filter
 • Tijd
 • Show
Clear All
new posts

 • Zuid holland Bijzonder koppel agapornissen uit oud-beijerland

  Beste,

  Ik ben nieuw op dit forum en weet niet echt tot in hoeverre ik uitleg kan weglaten, vandaar ook wat basis info.

  In verband met mijn allergie en gebrek aan ruimte zoek ik een nieuw huis voor mijn twee mooie aga's. Ik ben de tweede eigenaar.

  Het betreft een blauw/wit gekleurde Agapornis roseicollis (m) en een amazone gekleurde Agapornis fischeri (v). Beiden zijn ongeveer 5 jaar oud.

  Het is een stelletje, en gaan dan ook alleen samen weg. Evt. inclusief kooien. Aangezien ze niet tot dezelfde soort behoren, zullen bij een nestje de jongen onvruchtbaar zijn. Dit koppel is dus niet geschikt voor de fok.

  Het mannetje schreeuwt erg hard en het vrouwtje kan erg hard bijten. Verder moeten ze om fit en gezond te blijven minimaal eens per dag 30min. hun kooi uit kunnen. Weet dus waaraan je begint voordat je deze vogels overneemt..

  Ondanks dat het twee verschillende soorten zijn, zijn de vogels erg op elkaar gesteld. De keerzijde hiervan is dan ook dat ze vaak meer aandacht voor elkaar zullen hebben, dan voor jou. Daarentegen zijn ze wel heel nieuwsgierig en vinden ze alles dat nieuw is erg interessant. Ze houden van slopen, behalve de ijzeren kooi zal dan ook weinig in hun buurt overleven. Oppassen met kinderen dus.
  Je doet ze ook geen groter plezier dan met het geven van een paar stroken karton, printpapier of trosgierst. Het vrouwtje zal het voorral versnipperen om als nestmateriaal te gebruiken, terwijl het voor het mannetje een uitkomst biedt als bezigheidstherapie. Dit en de unieke manieren waarop ze met elkaar omgaan, leuk en soms minder leuk, kan erg rustgevend zijn om naar te kijken.

  Agapornissen worden gemiddeld 15 jaar oud. Wat betekent dat er een grote kans bestaat dat ze nog 10 jaar meegaan. Ik vind het erg dat ik ze weg moet doen, en zal het sneu voor ze vinden als ze nog vaker van eigenaar zouden veranderen.

  Nogmaals dus, weet waaraan je begint.

  Mocht je interesse hebben in het overnemen van Jackie en ZoŽ, neem dan gerust contact met mij op via de;
  mail: beerbuntenbach@gmail.com (hele dag)
  telefoon: 06 37401089 (in de pauzes/na 18:00).

  Bovenstaande manieren hebben mijn voorkeur boven berichten via het forum, echter zou ik hier ook op reageren, wellicht alleen met wat vertraging.
  Mvg, Beer.
  Bijgevoegde Bestanden

Ads onder in topics

Collapse
Working...
X