Ads boven in topics

Collapse

Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Even voorstellen

Collapse
X
 • Filter
 • Tijd
 • Show
Clear All
new posts

 • Even voorstellen

  Hoi allen, Mijn naam is Linda ik woon met mijn man Vincent samen. Wij hadden 2 papegaaien ze zijn helaas dit jaar beide aan ouderdom overleden. Niet het beste begin van mijn verhaal. We hadden een bonte boertje en een Jadine dus 2 Afrikanen in huis. Nu 2 weken geleden overleed de laatste de Jardine ik mis het enorm. Het gezelschap wat je aan ze hebt. Hoef ik jullie vast niet te vertellen. Liefst ren ik naar een kweker om weer een kuiken te kopen. Ik moet mijzelf echt beheersen om niet een nieuwe papegaai te kopen en rustig aan te doen en een goede en overwogen keuze te maken. Daarom ben ik nu ook hier om mijzelf wat in te lezen over verschillende soorten. Een kaketoe spreekt ons nu in eerste instantie enorm aan heel wat anders het speelse en het drukke lijkt ons onwijs leuk. Ik heb ook 2 honden een jack russel ook druk en onvermoeibaar wat wij juist leuk vinden. En een Amerikaanse staffort ook erg leuk maar dat van ons is een luilak. Ik hoop hier vooral dingen te kunnen leren van anderen. En ik hoop dat jullie goed advies voor ons hebben.Groetjes,Linda

 • #2
  je zou gerust eens langs mogen komen om te kletsen en wat vogels te bekijken hoor,heb rond de 10 soorten vogels waaronder 3 soorten kaketoes,zijn niet allemaal tam hoor maar je zou ze dan wel kunnen zien en ik kan je er wat over vertellen
  lekker dichtbij

  Comment


  • #3
   Welkom

   Heel sneu, twee in korte tijd.
   En jaa, ik snap dat je dat erg mist. Ik heb er elf, soms erg druk, maar zou niet weten wat ik zonder ze moet...

   Een kakatoe is erg leuk, alleen (vooral de witte soorten) zijn ze kwa aandacht erg veeleisend. Wanneer zij vinden dat ze te weinig aandacht krijgen wil dit nogal eens uitdraaien op extreem schreeuwgedrag.

   Wat ook ontzettend leuke speelse vogels zijn zijn caiques. Kunnen mits goed opgevoed en aangeleerd heel goed zichzelf vermaken, samen zijn ze nog leuker. Het kunnen wel kleine terroristen zijn naar bijv in jullie geval de honden.
   Ky Mani & Makena Sundae & Vlinder Pei & Ginger Casper & Levy Remy & Cyrah Tinka Jazz

   Ken je papegaai

   sigpic

   Comment


   • #4
    Dank je wel voor jullie reacties.
    Een keertje komen kijken zou geweldig zijn. Milaja

    En inderdaad dit zijn ook de dingen waar ik bang voor ben Antonia. Nu kan ik een papegaai genoeg aandacht geven. Daar ben ik heel eerlijk over. Ik ben afgekeurd door het UWV en zoals hun het beoordelen kan ik nooit meer werken. Maar ja wie zegt dat dit blijvend is. Ik wil ook heel graag weer werken. Tot nu toe zijn alle pogingen terug naar werk mislukt. Maar ooit wil ik weer een paar uur in de week gaan werken. Dan moet de papegaai alleen zijn en zichzelf kunnen vermaken. We hebben ook een kinderwens. Dit zal op langere termijn zijn. Ook daar moet je rekening mee houden vind ik. Een papegaai koop je voor de komende 20 tot 30 jaar. Ik wil dieren niet tekort doen. Daarbij heb ik ook mijn jack russel die ook aandacht nodig heeft. Mijn Amerikaanse stafford die aandacht nodig heeft weer op een andere manier. En ook heb ik tijd en aandacht voor mijzelf nodig.
    Mijn Jardine en bonte boertje waren heel rustig. De Jardine vond kroelen en knuffelen heel fijn. We hebben ooit een hele speelboom in de woonkamer gemaakt. Met touwen speelgoed enz. Die van mij gingen erop zitten slapen ipv spelen. Was een lichte teleurstelling hebben we ook na een jaar weggehaald. We dachten nu gaan we 2 spelende papegaaien zien. Gewoon niet 2 slapende papegaaien.

    Ik ga mij ook eens verdiepen in de caiques. Als je er meerdere zou nemen zou je ze dan uit 1 nest moeten nemen of juist niet? Dezelfde leeftijd?

    Comment


    • #5
     Ik denk hoe jonger hoe beter de klik.
     Mijn ene caique is nu twee jaar.
     Ik had er vorig jaar eentje van een jaar ouder bij genomen. Deze was alleen opgegroeid en opgevoed, niet gesocialiseerd met andere vogels, en daardoor kon hij hier niet aarden, met geen van de vogels.
     Na een jaar is ie weer naar iemand gegaan waar hij alleen de aandacht krijgt en gaat het weer super goed met hem.
     Vorige week is er eentje hier gekomen van nu 13 weken.
     Casper (de eerste) begon al vrij snel contact te maken en mag hem af en toe poetsen, wanneer ze tegelijk uit de kooi zijn. Ook hebben ze al heel even samen gestoeid. Dat gaat soms dat wat ruw maar Levy bijt al goed van zich af.
     Wel verblijft hij nog wel even in een eigen kooi, vooral voor zijn rust.
     Maar ik verwacht dat deze dikke maatje gaan worden.
     Ky Mani & Makena Sundae & Vlinder Pei & Ginger Casper & Levy Remy & Cyrah Tinka Jazz

     Ken je papegaai

     sigpic

     Comment


     • #6
      Click image for larger version

Name:	20180902_112319.jpg
Views:	1
Size:	70,0 KB
ID:	217363
      Ky Mani & Makena Sundae & Vlinder Pei & Ginger Casper & Levy Remy & Cyrah Tinka Jazz

      Ken je papegaai

      sigpic

      Comment


      • #7
       Gaaf ik ben benieuwd hoe het gaat tussen de caiques. Kan je dat ergens op het forum lezen?
       Heb je tussen je 11 papegaaien ook kaketoes?

       Groetjes,
       Linda

       Comment


       • #8
        Ik heb momenteel alleen nog zuid amerikaantjes...4 verschillende ara's2 amazones2 caiques2 oudparkieten1 kleine aratingaHeb in het verleden een paar jaartjes een opvang geelkuif in huis gehad, en een paar jaar een goffini, de laatste was/is van een stichting. Ik begreep laatst dat hij opnieuw op een adoptie gezin wacht.
        Ky Mani & Makena Sundae & Vlinder Pei & Ginger Casper & Levy Remy & Cyrah Tinka Jazz

        Ken je papegaai

        sigpic

        Comment

        Ads onder in topics

        Collapse
        Working...
        X