Ads boven in topics

Collapse

Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Even voorstellen...

Collapse
X
 • Filter
 • Tijd
 • Show
Clear All
new posts

 • Even voorstellen...

  Hallo allemaal,

  Ik ben Mark en hierbij wil ik mijn Agapornis Roseicollis Noah even voorstellen. Noah is een mannetje en is van 30 oktober 2020.
  Ik kreeg hem toen hij 8 weken oud was op 23 december 2020 en heb hem eerst 1 week aan zijn nieuwe omgeving en verblijf laten wennen.
  Wat mij opvalt is dat hij een stuk kleiner is dan andere agapornissen. Meer het formaat van een forpus. Maar dat vindt ik alleen maar geinig en hoop dat dat zo blijft.

  Qua karakter is het totaal geen sloper of bijter. Hij heeft mij dan ook nog geen enkele keer gebeten, en ook een wc papier rolletje, blaadje papier of wilgenhout onderin zijn kooi laat hij ongemoeid. Nieuwsgierig is hij ook niet echt en gaat zelden op onderzoek uit als ik een nieuw speeltje in zijn kooi leg/hang.

  Het tam maken gaat heel lastig omdat hij wel heel erg schuw is voor mijn handen. Zelfs nadat ik nu na al die weken dagelijks met mijn hand in zijn kooi heb gezeten en een stengel trosgierst heb gegeven weigert hij op mijn hand te gaan zitten, en fladdert door zijn kooi als ik met mijn hand dichterbij hem kom. Wellicht heeft hij er een traumatische ervaring aan overgehouden dat ik 'm de eerste 3 keren met de hand uit zijn kooi heb gepakt.
  Wel jammer want ik had in al die weken graag toch wel iets vooruitgang gezien. Het blijft echter een beetje hetzelfde.

  Ik heb hem ook al een enkele keer uit zijn kooi gelaten, door hem te lokken met agapornis geluiden, maar daarna klimt ie telkens zo snel mogelijk terug in zijn kooi. Op mijn hand zitten is voorlopig dus nog niet aan de orde. (dit terwijl ik vaker berichtjes heb gelezen dat agapornissen het fijn vinden om warm in de hand gehouden te worden. Noah vindt dit en ook kroelen iig niet fijn)

  Ik hoop dat ik hier op het forum wat tips kan vinden om hem beter tam te maken. (en mocht dit niet lukken dan zal ik moeten accepteren dat ie een angstig karaktertje heeft)

  Groeten Mark (en Noah)
  Last edited by Mark19; 02-02-21, 16:50.

 • #2
  Hallo Mark,

  Spijtig om te lezen dat nog niet gelukt is wat jij wil.

  Is de vogel gewiekt?
  Ging ze wel van de stengel eten?

  Wat vaak wel lukt is om het voorbakje in je handen te nemen en dan komt vogel op voerbakje of je hand zitten om te eten. Het is met deze manier wel handig als ze wat trek heeft.


  Veel mensen hebben ook verwachtingen van een vogel en ja soms moet je die bijstellen of meer geduld op brengen.
  ik weet niet alles maar doe mijn best

  Comment

  Ads onder in topics

  Collapse
  Working...
  X