Ads boven in topics

Collapse

Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Oranjevleugelamazone

Collapse
X
 
  • Filter
  • Tijd
  • Show
Clear All
new posts

  • Oranjevleugelamazone

    Oranjevleugelamazone

    De Oranjevleugelamazone (Amazona amazonica), is een grote Amazone papegaai. Het is een inwoner broedvogel in tropisch Zuid-Amerika, van Colombia, Trinidad en Tobago zuiden aan Peru en centraal Brazilië. Zijn habitat is bos-en semi-open land. Hoewel veel voorkomend worden ze vaak gevangen daar ze gezien worden als agrarische plaag, en voor de handel in huisdieren (meer dan 66.000 gevangen in de jaren 1981-1985). Er wordt ook gejaagd als een bron van voedsel.



    Taxonomie:
    Er zijn twee ondersoorten:
    A. a. amazonica, gevonden op het vasteland van Zuid-Amerika.
    A. a. tobagensis, die alleen op Trinidad en Tobago, is een ondersoort die groter is dan het benoemen vorm, en heeft meer oranje in de vleugel.

    Beschrijving:
    De Oranjevleugelamazone is vooral een groene papegaai, ongeveer 33 cm (13 in) lang en een gewicht van ongeveer 340 gram.
    Hij heeft blauwe en gele veren op zijn kop, die varieert in hoogte tussen individuen. De bovensnavel is deels hoornkleurig en deels donker-grijs.
    Hij heeft oranje veren in de vleugels en de staart, die kunnen worden gezien tijdens de vlucht. De mannetjes en de popjes zijn identiek in uiterlijk.
    De Oranjevleugelamazone is een luidruchtige vogel en maakt hard, schel geschreeuw geluid.


    .
    Dieet en voeding:
    Ze eten vruchten en zaden, met inbegrip van de vrucht van palmbomen en soms ook cacao. Ze slapen communaal in palm en andere bomen, en grote aantallen zijn te zien op de stok plaatsen bij zonsopgang en zonsondergang. Het wordt steeds vaker als een wilde vogel het in Miami, Florida gebied gezien, en er zijn kolonies in Londen, Engeland.




    Broeden:
    De Oranjevleugelamazones nesten in de boom holten. De eieren zijn wit en er zijn gewoonlijk drie tot vier per broedsel.
    Het vrouwtje broedt de eieren ongeveer 26 dagen en de jongen verlaten het nest ongeveer 60 dagen na het uitkomen.
    Bijgevoegde Bestanden

Ads onder in topics

Collapse
Working...
X