Ads boven in topics

Collapse

Mededeling

Collapse
No announcement yet.

De Moderatoren stellen zich aan u voor.

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
 • Filter
 • Tijd
 • Show
Clear All
new posts

 • De Moderatoren stellen zich aan u voor.

  Hallo,


  Ik ben Henk Dijkkamp geboren in 1957 in vaassen.
  In 1978 getrouwd met Rijntje(burdy 50).
  In 1981 werd onze zoon Hendrik geboren.
  In 1987 zijn wij een timmerbedrijf begonnen.
  In 1997 in onze zoon bij verkeersongeval om het leven gekomen.  In 1978 ben ik begonnen met het kweken van vogels er was in ons toenmalig huis nog kamer over en aangezien ik thuis was opgegroeid met vogels wilde ik zelf ook vogels het werden tropen en dan de Australische prachtvinken en dit kon prima daar lekker verwarmd dus in de winter kweken kon zonder enige problemen.
  En dus ook lid geworden van de plaatselijke vereniging De Cannenburgh en met een ervaren lid op zoek gegaan naar mij passende vogels met de nodige informatie erbij over het verzorgen het kweken en het naar op de Tentoonstelling brengen van vogels.

  In 1987 dus een eigen bedrijf opgestart en ja dat ging toch wel ten koste van de hobby en kwam ik wat de vogels betreft in een neerwaartse spiraal terecht weinig tijd voor de vogels dus weinig resultaat en dus minder lol en dan ook minder tijd er aan besteden met gevolg dat ik in 1997 op gegeven moment zelfs zonder vogels zat.

  Eind 1988 moest ik een deur die wij gemaakt hadden plaatsen en kwam er achter dat de klant ook vogels had ook al was dat eigenlijk niet mijn soort het waren kromsnavels en ja ik zij altijd een vogel heeft een rechte snavel anders is het geen vogel maar goed deze man was in het bezit van div agaporniden waaronder ook de nigrigenis en ja ik vond dit een super vogel om te zien en we hebben er ook veel over gehad in plaats van de deur te plaatsen en toen de beste man langs kwam om de factuur te voldoen had deze ook een koppel voor mij bij zich als waardering voor het geleverde werk.
  Er was maar 1 probleem het was broer en zus dus moest er op zoek gegaan worden naar onverwante vogels en ja aangezien er nu weer vogels waren en er meer tijd was voor de vogels moesten de Australische vinken ook weer op het hok verschijnen .

  Na een aantal jaren met deze vogels gekweekt te hebben en mijn wens ook nog steeds was om met ara’s te beginnen werd nu ook wel eens tijd na jaren van info over deze vogels te verzamelen om een koppel aan te schaffen.
  Dus in 2008 deed zich een unieke gelegenheid voor, vonden wij, om een koppel Geel Vleugels aan te schaffen, dit hield voor mij wel in dat ik afscheid moest nemen van de aga’s iets wat ik nog steeds jammer vind maar ja het is niet anders.
  De ara’s zitten nu in de kamer en zullen in de zomer van 2010 naar het buiten hok gaan om daar zodra zij willen te gaan kweken.
  ik weet niet alles maar doe mijn best

 • #2
  Heej hoi,
  Ik ben dus Arasevera en in Real Life Erika Rietberg. Ik ben 23 jaar en woon ergens onder Groningen. Sinds 26 oktober 2007 ben ik getrouwd met Robin J
  In het dagelijkse leven werk ik op een groep van 8 mensen met een verstandelijke of meervoudige beperking. Ik werk sinds maart op deze groep en vind het echt een super clubje !!!

  Ik kan me eigenlijk zolang ik me kan herinneren met vogels bezig. Mijn opa is een echte duivenman en ben dus ook begonnen met het houden van postduiven. Erg leuk, maar eigenlijk als klein meisje weinig mee gedaan. Daarna mijn eerste parkietje gekregen van mijn nicht die toen kweekte en hem ook met de hand heeft opgefokt. Prachtig tam vogeltje waar we later ook een mannetje en daaruit jongen bij hebben gehad. Mijn eerste kwekers ervaring. Helaas hebben deze vogeltjes zich doodgevlogen tegen het gaas en daarna mocht ik bij mijn ouders helaas geen vogels meer.

  Toen ik ging samenwonen is dit natuurlijk snel veranderd. Robin had al een wat tamme valkparkiet waar we een mannetje bij hebben gezocht en ook kwam er een tam koppeltje agapornissen bij. Met bijde soorten hebben wij gekweekt. (helaas hebben wij door omstandigheden deze vogeltjes niet meer L )

  Natuurlijk vond ook ik het internet en verschillende papegaaienfora en kwam ik er achter dat er toch wel veel meer papegaai was dan alleen een agapornis en parkiet zoals bij de dierenwinkel en al snel raakte ik geintereceerd in de Ara’s. Wat mij betreft de mooiste vogels die er zijn !!! Via een kennis van mij kennis gemaakt met de ara severa, en gelijk verkocht. Na een jaartje kwam dus Yoda een ara severa van nu 4 jaar. Via deze zelfde kweker kwamen wij ook aan haar maatje Navy een ara maracana van nu 3 jaar oud.


  En ja dan toch ook een “echte” grote ara he. Naar veel wikken en wegens, voors en tegens afwegen hebben wij op dierendag dit jaar onze groenvleugelara Chester opgehaald bij francapapegaaien. Chester is een mannetje van nu 9 maand oud, een prachtige vogel en ook een echte macho !


  Ondertussen natuurlijk ook geintereceerd geraakt in alles wat met ara’s en papegaaien te maken heeft. Daarom ben ik lid van meerdere forums en hier dus ook al weer een tijdje mod om ook zo zoveel mogelijk bij te leren over deze prachtige dieren ! Daarnaast lees ik veel en heb ik oa lezingen gevolgd van Bert Smedinga, Barbara Heidenreich en diverse vogelartsen om zo ook mijn kennis te vergroten J
  Chester en Samba
  Yoda en Navy

  Comment


  • #3
   Hallo,
   Ik ben Christel De Houwer , geboren in 1962 en woon in Belgie tussen Breda en Antwerpen . Ik ben getrouwd met Desire sinds 1981.
   In 1982 is onze dochter Vanessa geboren die nu afgestudeerd is als dierenarts ( specialisatie paard , spijtig geen vogels ) .
   5jaar geleden kocht ik 2 degoes en een groot parkieten kooi waarin ze naar hartelust konden klauteren , maar daar de diertjes hun naam waard zijn en je er echt een " de goe" van krijgt , heb ik voor hen een goede thuis gezocht .
   ik kocht me 2 agapornissen om de parkietenkooi terug te vullen . Bij deze kweker hebben wij voor et eerst een rose kaketoe gezien en ja , mijn man direct verliefd , dus na enkele weken waren we een rose kaketoe( zazou ) rijker .
   Een heel lieve vogel maar ik miste dat hij niet kon praten . In het verleden hadden we al eens een bezoek gebracht aan Dieca om speeltjes en voer te gaan kopen , en wist ik dus dat Dieca ook papegaaien verkocht .
   Ik belde Sjaak op en ja hoor hij had enkele amazones zitten die wel uitstekende praters zijn . Het eerst volgende weekend , wij naar Nederland .
   Sjaak had niet alleen amazone's zitten maar ook een orangekuif kaketoe , mijn man weer verliefd , weer een dilemma , welke gaat het worden ?
   We geraakten er niet uit , dus werd het een amazone ( Luka ) + orangkuif (Luna).
   Enkele maanden later , mijn man wil mijn man er een ara bij , het is toen een blauw gele geworden ( Yara ).
   Een jaar later is er nog een groenvleugel ara ( Charlie ) bijgekomen , maar nu zijn we kompleet wat vogels betreft toch . Wij hebben ook nog 2 honden en vanavond is onze dochter nog met een poes naar huisgekomen , ik hoop dat het goed zal gaan met de vogels . Zal weeral spannend worden als ze mekaar voor het eerst zien .
   Ik hoop dat vele papegaaien liefhebbers , hun eventuele vragen hier opgelost zien ,en dat we allemaal mogen meegenieten van hun ervaringen en belevenissen. Ik wens iedereen veel leesgenot en vooral veel succes en plezier met deze fantastische huisdieren .
   tel wat je hebt , niet wat je mist .

   Luna , Zazou Yara Charlie

   en Christel

   Comment


   • #4
    Hallo Allemaal
    Ik zal mij ook eens voorstellen.
    Mijn forumnaam is Diana DJ, mijn echte naam volluit is Diana Dobbelaar-jansen. Woonachtig in zeeland
    Vandaar dus de DJ en nee van beroep geen DJ.
    ik ben sinds mei 2000 echtgenoot van Marty Dobbelaar (Marty D)
    Ik ben moeder van een tweeling, zoon en dochter, die zijn geboren in maart 2000. Van beroep ben ik intrieurverzorgster, ik ben sinds juni 2009 begonnen aan de opleiding all-round nagelstyliste en als de opleiding erop zit dan voor mezelf te beginnen


    Voor mijn verjaardag in 2006 heb ik me eerste vogeltje aangeschaft de agapornis roseicollis. ik werd toch weer verliefd op zo'n klein boefie vroeger thuis hadden we ook een collis, me oom kweekte die beesies en wij kregen er 1 cadeau. Hiervoor hebben we katten gehad, maar die wilde ik niet meer en koos voor de aga. 1 jaar later kwam tweety in ons leven tweety zat bij de ouders van mijn vriendin die was bij hun in de tuin geland, maar hun hebben 4 katten en zaten constant bij die kooi tot grote frustratie van tweety. ik over me hart strijken (zonder me man in te lichten, ik denk als die hier is kan hij niet weigeren lol) breng tweety maar hier, op 1 voorwaarde dat de eigenaar er om kan kommen, zoniet kan hij/zij hier blijven. Dus tweety is hier gebleven. Onze ko is in de zomer van 2007 gekomen
    Ik had al een aantal maanden een kooi staan waar de grijze zo in kan, na flink sparen en avertentie's te lezen ben ik naar goed gereden om eens kennis te maken met ko, ikzelf in gedachte... als alles goed en gezond is meenemen die hap!!! en zo heb ik er 3 in huis, en 3 kooien.
    Diana DJ sigpic

    Comment


    • #5
     Mijn naam is Rijntje Dijkkamp-Vink (burdy50).
     Geboren in 1957 te Wageningen als Vink vandaar de nickname burdy.
     Getrouwd met Dijkkamp in 1978.
     Mijn liefde voor dieren heb ik al van jongsaf niet echt gericht op vogels maar gewoon alle dieren. Hoe meer hoe liever. De liefde die je van een dier krijgt in onbeschrijfelijk. Mijn man is begonnen met Australische prachtvinken en tropische vogels, dit heeft die vele jaren gedaan en doet die nu nog. De liefde voor de kromsnavel is met een aga begonnen en is doorgegaan met twee prachtige geelvleugel ara’s. Deze zitten nu nog in de huiskamer maar gaan volgend jaar naar de buitenvolière. Wat zal ik ze gaan missen, het gebrabbel, het vragen om aandacht, de onverwachte reacties. Dus de kooi zult u zich kunnen bedenken die blijft niet leeg, vraag is dan wat ga we nemen. Eerste instantie wilde ik een witte kaketoe, maar toen ik hoorde hoe consequent je moest zijn en de problemen die ze kunnen gaan geven ben ik hiervan afgestapt.
     Dan een roze kaketoe ook een mooie vogel. Je leest hier op het forum zoveel dat je daaraan ook weer gaat twijfelen. Er zijn zoveel leuke kromsnavels dat de keus echt moeilijk wordt. Gelukkig heb ik nog een tijdje om te bekijken wat het uiteindelijk gaat worden. Als het zover is zullen wij dit jullie laten weten.

     Comment


     • #6
      Beste bezoekers van het papegaaienforum.

      Als kersverse moderator van dit forum ontkom ik er natuurlijk niet aan om me ook netjes voor te stellen.

      17 oktober 1957 vond ik het tijd worden dat de wereld een Henk Draaijer rijker werd.
      Ik ben getrouwd met Jolanda en heb twee dochters en sinds 9 weken een wolk van een kleindochter (Emma – Fleur) en een stoere bink van een kleinzoon (Guus).

      Ik werd al vroeg met het vogelvirus besmet en mijn vader bouwde voor mijn achtste verjaardag een gigantische volière waar ik zelf vogels in mocht gaan kweken. Het werden grasparkieten in diverse kleuren. Ik kom uit een echte vogelfamilie dus de kneepjes van de hobby werden me door Opa, vader en ooms met de pap ingegoten.

      Door de jaren heen heb ik diverse vogels gehad van kleine tot grote parkieten en ook nog een aantaal kooien met tropen.

      De laatste 10 jaar heb ik mij toegelegd op kaketoes. Echter de laatste jaren staat bij mij het kweken van vogels niet meer zo op de voorgrond maar meer het houden van vogels in de brede zin van het woord.

      Doordat ik al meer dan 40 jaar vogels in me bezit heb weet ik ook alle vogels te waarderen. (zelfs rare vogels) Maar uiteraard hebben de kaketoes mijn voorkeur.
      40 jaar vogels houden wil niet zeggen dat je dan ook alles weet van vogels. Ik leer iedere dag nog bij. Ook zeker op dit forum waar veel mensen zitten met tamme vogels. Ik heb het laatste jaar dan ook veel geleerd over gedrag van huiskamervogels op dit forum.

      Ik hoop als moderator een bijdrage te kunnen leveren aan dit geweldige forum.
      De motivatie om toe te treden aan dit team is er in gelegen dat ik team een warm hart toedraag en zeker weet dat we dit forum een goed aanzien kunnen blijven geven.

      Maar in het laatste geval ook zeker uit loyaliteit aan Henk en Rijntje. Mensen die ik het laatste jaar enorm heb leren waarderen en die een geweldige doorstart hebben gemaakt met deze site.

      Ik hoop dat we SAMEN dus niet alleen met het moderator team deze site kunnen blijven profileren als een site waar mensen welkom zijn en veel kunnen leren.


      Henk

      Comment


      • #7
       Het was een hele eer en erg leuk om door Henk en Rijn gevraagd te worden om bij het moderator team te komen, een team dat forumleden met goed advies, hulp en keuzes te woord staat, en fijn dat het team het ook een goed idee vondt!

       Ik ben Miriam, ik woon heerlijk helemaal buiten op de Veluwe.
       Een vriendin vertelde me dat ze een broedblok bij haar twee grasparkieten wou ophangen om de natuur al dan niet haar werk te laten doen - niet om kweker te willen worden, maar om haar parkieten te laten doen wat ze wel of niet wilden.
       Dat is nu ongeveer 11 jaar geleden en ik begon toen met haar te helpen informatie over grasparkieten en broeden etc te verzamelen.
       En ja hoor, twee verliefde grasparkietjes! Enkele nestjes later vroeg ze mij of ik een jong wilde.
       Dit was Benny, een mannetje die ik met ong. 8 weken kreeg en hij zelfstandig kon eten. Benny werdt volkomen tam en een heel goede prater met een lief, zacht karakter en ontzettend speels.
       Door de jaren heen leerde ik Benny's geluiden kennen, trainde met hem (wat hij geweldig vondt), leerde hem veel spelletjes en leerde ik zijn gedrag en lichaamstaal kennen. Ik vond kromsnavels zo geweldig dat ik me ook verder begon te verdiepen in andere soorten.
       Benny was nooit gewiekt en vloog iedere dag een flink aantal uren los in de kamer, buiten zat hij dan in zijn kooi. Dit is 8 jaar goed gegaan tot juni 2007 toen iemand de buitendeur plotseling open deed, de huiskamerdeur nét op een kier stond en Benny de hal in kwam vliegen en weg naar buiten vloog...zo makkelijk kan zelfs na jaren, toch zo'n ongeluk ontstaan! Ik heb een week lang gezocht, geroepen, posters opgehangen, brieven in brievenbussen in een omtrek van 5 kilometer gedaan, een advertentie bij Amivedi, scholen, dierenambulance, zijn kooi buiten gezet etc, maar hij was tot m'n grote verdriet spoorloos verdwenen...

       Eind juli 2007 kwam Nico, een Congo grijze roodstaart man. Na info verzamelen en veel zoeken etc is Nico bij een zeer betrouwbare kweker gekocht. Hij was toen 13 weken en kon zelfstandig eten.
       Nico is opgevoed om zo min mogelijk eenkennig te zijn, is volkomen tam, heel slim, is ook gek op trainen en nieuwe spelletjes leren, heel erg nieuwsgierig, een boef, heeft een lief, zacht karakter, is geweldig gezelschap en nu met twee en een half jaar oud een goede prater en melodietjes fluiter en ontzettend speels.
       Nico is wel gewiekt - een huiskamer is niet geschikt voor een grotere gaai om in te vliegen. Als huiskamergaai geeft wieken hem duidelijk voordelen - hij gaat mee naar buiten waar hij lekker vrij kan zitten en klimmen, daar zie je hem echt van genieten.
       Nico leert mij iedere dag nieuwe dingen - hoe hij communiseert met mij via zijn geluiden, zijn gedrag en zijn lichaamstaal is voor mij de uitdaging om dat goed te kunnen interpreteren, iets wat in mijn mening onontbeerlijk is om opbouwend en begrijpend te kunnen omgaan met je gaai.

       De vele berichten van forumleden zorgen voor een schat van informatie en geeft ook inzicht in - naast de basis principes - de verschillende manieren en benaderingen waarop je een doel kunt bereiken met je gaai(en), zodat je daaruit zelf kunt opmaken wat voor jou de beste keus is en wat het beste voor jouw gaai zal werken.
       Respect voor elkaars meningen is één van de vele dingen die dit forum zo prettig maakt.
       Iedereen is welkom en het welzijn van gaaien staat op de eerste plaats.
       Veel lees, kijk en leer plezier!
       Bijgevoegde Bestanden
       Last edited by miriam; 25-10-09, 08:30.
       Je kunt niet diep in de ogen van een dier kijken zonder de diepte, complexiteit en gevoelens te zien die de mens als enige claimt te hebben.

       Miriam & Nico sigpic

       Comment


       • #8
        Mijn naam is Stefan,

        Ik heb 2 enorme hobby's.
        De eerste is mijn tropisch zeewater aquarium van 700 liter, en de 2e is mijn zeer uit de hand gelopen hobby, Computers (IT)
        Dit heeft als resultaat dat ik een eigen bedrijf heb opgestart in de computers.
        Verkoop, reparatie, netwerken aansluiten, websites ontwerpen... Eigenlijk alles wat maar met computers te maken had.
        Helaas door de concurrentie ben ik na bijna 7 jaar hier mee gestopt.

        Van papegaaien heb ik totaal geen verstand, ik weet dat het mooi gekleurde vogels zijn, en daar houd het mee op.

        Hier wilde ik het nu even bij laten.

        M.V.G.
        Stefan
        Last edited by Stefan118; 21-11-10, 23:49.

        Comment

        Ads onder in topics

        Collapse
        Working...
        X